Vanhan basenjin blogi

Salskea uros aamutuimaan

By Rairai on 2/2/2009

Tänä aamuna maailma oli taas vitivalkoinen ja sateli hiljakseen valkeita hiutaleita. Ensin työnsin kuonon ulos, sitten vedin sen takaisin sisään ja mietin, olisiko viisainta palata nojatuolin uumeniin. Päätin kuitenkin nuuhkaista ilmaa vielä uudelleen ja silloin muistin, kuinka mukava on pyydystää lumihiutaleita kielen päälle tai työntää kuono syvälle lumeen.

Oli kyllä luojan lykky, että lähdin ulos! Tuskin päästiin pihakadulle, kun jostain pelmahti paikalle se upea setteri, jota olen jo pitkään salaa silmäillyt. Se juoksi vapaana pitkät kiiltävät karvat hulmuten ja nautti elämästä. Olin ihan ettei voi olla totta. Maanantaiaamuna kotiovella odottaa kulmakunnan komein uros! En oikein tiennyt miten päin olisin ollut, välillä keikistelin ja välillä murahtelin matalasti, mutta pääasiassa tuijotin. En saanut silmiäni irti. Se on niin hienon ruskea, niin varma itsestään ja niin täynnä energiaa. Se näyttää jatkuvasti siltä että se tuskin pysyy nahoissaan.

Mutta ennen kuin ehdittiin ryhtyä sen läheisempiin väleihin, paikalle ryntäsi setterin isäntä ja läimäytti sitä kuonolle. Tuntui vähän kurjalta, kun sillä lailla ihailijoiden silmien alla. Eihän se ollut tehnyt mitään muuta kuin nauttinut hetken lumesta ja vapaudesta. Mitä pahaa siinä muka on?


 

Author