Vanhan basenjin blogi

Raunon seikkailut

By Rairai on 9/26/2009

Rauno ei eläessään mitenkään salaillut viehtymystään ruokaan. Loppua kohti sen ruokahalu vain kasvoi. Paitsi ihan viimeisenä iltana se ei enää halunnut edes juoda, ja vaikkei muuta häikkää olisi ollutkaan, niin pelkästään siitä olisi arvannut, ettei kaikki ollut hyvin.

Rauno söi kaiken mitä sai tai löysi, paitsi herkkusieniä. Kerran se varasti keittiön pöydältä kokonaisen patongin ja ehti pistää siitä suuren osan poskeensa, ennen kuin Emo huomasi. Toisen kerran se nappasi kaupan tiikerikakun, joka oli pahaksi onneksi kääritty niin hankalaan pakettiin, ettei Rauno ponnisteluistaan huolimatta saanut sitä ajoissa auki. Emo tuli ja vei kakun pois, eikä antanut viipaleen viipaletta Raunolle vaivanpalkaksi. Minun mielestäni Emo olisi saanut olla hiukan kiitollisempi avusta, koska ei sen paketin avaaminen siltä itseltäänkään helposti sujunut.

Kerran Rauno karkasi ruoanhakumatkalle vanhan kylän suuntaan. Elettiin jo sitä aikaa, kun Raunon piti päästä alvariinsa ulos pissalle. Emo oli töissä, ja Franko oli päästänyt Raunon ulos etuovesta, sillä kun oli tapana käydä heittämässä vedet etunurmikolle ja tulla heti takaisin. No, sillä kertaa se ei tullutkaan. Siinä meni vähän aikaa ennen kuin Franko muisti mennä päästämään Raunon sisään, ja silloin se huomasi, ettei velikultaa enää ollutkaan missään.

Franko etsi Rauskia joka paikasta, ei tosin kissojen eikä koirien kanssa, vaikka sellaisesta etsintäpartiosta olisi voinut olla paljonkin apua. Se kävi tekemässä muutaman kierroksen lähikulmilla ja vähän kauempanakin, mutta joutui palaamaan kotiin tyhjin toimin. Franko oli jo ihan hermona, että miten se selittää katoamistapauksen Emolle, kun puhelin yhtäkkiä soi. Siellä oli lähiristeyksen parturiliikkeen rouva, joka kertoi nähneensä Raunon köpöttelevän vanhalle kylälle päin. Siitä oli ollut outoa, että Rauno oli ypöyksin liikenteessä, ja se oli päättänyt soittaa rimpauttaa.

Franko lähti siitä paikasta kohti vanhaa kylää. Lopulta se löysi Raunon pakettiautosta, johon yhdet rakennusmiehet olivat sen sulkeneet. Ne selittivät, että Rauno oli juoksennellut keskellä katua ja melkein jäänyt auton alle. Miehet olivat esiintyneet Raunon pelastajina, mutta minä en ole niinkään varma, millä asialla ne oikeasti olivat. Miksi Rauno oli pitänyt kuumaan autoon työntää?

Rauski oli upea koira, jolla oli upeat lihakset. Siksi sitä katseltiin useinkin sillä silmällä. Kun Rauno oli nuori, kuultiin kerran Saksanmaalla yksien ukkojen laskeskelevan keskenään, paljonko moisella juoksijalla  voisi tienata. Emo ei jäänyt kuuntelemaan, vaan otti tiukan otteen Raunon hihnasta ja veti meidät juoksujalkaa pois paikalta.

Author