Vanhan basenjin blogi

Syksy on tullut

By Rairai on 10/3/2009

Lokakuu on tullut. Se tietää syksyä. Vielä on onneksi aurinkoista, vaikka sää onkin aika lailla viilentynyt. Eilen tehtiin Emon kanssa pitkänmoinen aamulenkki. Emolla oli kesän jälkeen ensimmäistä kertaa päällystakki, sellainen haalistuneen vihreä. Oltiin ihan sävy sävyyn, kun minullakin on vihreät valjaat.

Kesän päättyminen tuntuu vähän haikealta, koska rakastan auringon lämpöä. Toisaalta on syksyssäkin hyvät puolensa. Ilma on raikas ja on helpompi hengittää. Ja lehtikasat ovat mukavia. Eilen löysin syksyn ensimmäisen lehtikasan, jota kävin vähän kahisuttelemassa. Lehdistä lähtee hauska ääni, jota en enää oikein kuule, mutta mukavalta tuntuu myös, kun kuivat lehdet kutittavat koipia.

Eilen oli kauneussalonkipäivä ensimmäistä kertaa tassuleikkauksen jälkeen. Ensin makailin rennosti selälläni Emon sylissä ja nautin rauhallisesta hieronnasta. Sitten Emo napsaisi kynnet lyhyiksi. Siitä en oikein pidä. Aina kun yksi kynsi oli leikattu, vedin tassun pois ja piilotin sen toisen tassun alle. Mutta joka kerta Emo otti uudelleen tiukan otteen ja jatkoi vain. Kynsihoidon jälkeen seurasi pesu hyväntuoksuisella kintaalla ja lopuksi perusteellinen harjaus.

Ja sitten sain palkkion eli rapean siankorvan.

Siihen että teen selvää siankorvasta, menee minulta sama aika kuin Emolta menee kierrätysjätteiden lajitteluun. Meillä on alakerrassa kierrätyslaatikot, joihin Emo järjestää lasipullot ja -purnukat, sanomalehdet, muun paperin, pahvin, metallin, korkit ja erilaiset muovit. Koska minulla sattuu olemaan hiukan laiskanpullea Emo, se ei jaksa lajitella niitä säännöllisesti, vaan vasta kun roinaa on kertynyt varaston täydeltä. Niinpä tiedän, että voin jyrsiä siankorvaa kaikessa rauhassa, koska Emo ei selviä hommasta ihan hetkessä.

Siankorva on suurta herkkuani, mutten pysty keskittymään siihen kunnolla, jos joudun jäämään alakertaan yksin. On tärkeää, että Emo puuhailee samassa huoneessa, kun nakerran korvaa sinisellä patjallani.

Author