Login

 

Vanhenevan basenjin tarinoita

Search    
Search Blog  
Minimize
Recent_Entries  
Minimize
Meidän vuosi
Lomamatkatunnelmia
Keväästä, vuokralaisista ja karkumatkoista
Lumesta ja lomista
Joulun iloja
Seitsemäs syntymäpäivä
Lisää etsiviä?
Mieleisemme yksityisetsivä
Uusi vaja ja uusi naapuri
Vanhan basenjin blogi  
Minimize
Author: Created: Monday, September 6, 2010 RssIcon
Olen reipas basenjirouva ja asustelen pienessä keskieurooppalaisessa kylässä. Aika monet sukulaiset ja tuttavat ovat tiedustelleet minulta varovasti viime vuosina, olenko kenties aikeissa kirjoittaa muistelmani. Koirien muistelmista on kuulemma pulaa, ja muutenkin olivat ajatelleet, että minulle voisi muisteleminen sopia. Niinpä päätin että miksipä ei! Oikeastaan nämä eivät ole niinkään muistelmia, vaan pikemminkin arkisia tarinoita minun ja Raunon elämästä. Kirjoitan sekä menneestä että tulevasta, mutta etupäässä nykyhetkestä. Tervetuloa mukaan tarinaani!
By Rairai on Friday, October 22, 2010
Tänään on vuosi siitä, kun Rairai lähti Sateenkaarisillalle Raunon luo. Huomenna ripottelemme sekä Rairain että Raunon tuhkat koirulaisten lempipatikointimaastoon Vogeeseille.

Teitä on ikävä, rakkaat karvakuonot. Lämpimiä ajatuksia täältä sinne!

Uni

By Rairai on Sunday, April 11, 2010
Rakkaat koiraliinit

On tullut kevät ja kevään myötä Emollenne uudenlainen ikävä. Ilma on ollut raikas, leuto ja kirkas, ja olen muistellut erityisen paljon ihania kevätkävelyitä, joita teimme yhdessä aina silloin, kun taivas oli yhtäkkiä valoisa ja puissa alkoi näkyä hentoa vihreää. Kun linnut lauloivat joka paikassa. Kun metsä oli täynnä valkovuokkoja ja uusia, herääviä tuoksuja.

Ette ole tulleet uniini koko talvena, mutta viime yönä näin vihdoin unta teistä. Se on ollut tänään mielessäni koko päivän.

Unessa kävelimme Puistokatua. Oli kevät tai ehkä alkukesä. Olimme kaupungin keskustassa ja autojakin oli liikkeellä, mutta siitä huolimatta päätin päästää teidät irti, ihan kuin olisimme olleet rauhallisella metsäpolulla. Rairai, sinä lähdit juoksemaan ensin ja Rauno seurasi sinua. Juoksitte eteenpäin pitkin jalkakäytävää, olitte molemmat hyvässä kunnossa. Sitten näin, että ylititte kadun torin kohdalla, puikkelehditte autojen välistä jo aika kaukana minusta. Katselin sydän syrjällään, mutta selvisitte...
By Rairai on Sunday, December 20, 2009
Rakkaat Rairai ja Rauno,

Joulu lähestyy, tänään on neljäs adventti. Koko päivän on satanut lunta. Nyt maa on paksun lumikerroksen peitossa, ja on kaunista, kun jouluvalot palavat. Teistä olisi ollut mukavaa kirmata lumessa. Rairai, sinä olisit varmasti työntänyt kuonosi syvälle lumeen ja pyydystänyt sinne syvyyksiin kadonneita hajuja. Sitten olisit lennättänyt lunta ympäriinsä, kun taas Rauno olisi tehnyt muutaman iloisen pyörähdyksen. Aika pian kummankin tassuja olisi alkanut paleltaa ja olisitte kääntäneet kuonot kohti kotia.

Mutta ette ikinä arvaa, mitä tänään tapahtui! Naapurin Riki astui aamupäivällä ulos valkeaan maailmaan sonnustautuneena hurmaavan vaaleanpunaiseen villapaitaan. Se näytti oikealta paitaressulta. En voinut olla miettimättä, miten huvittuneina olisitte seuranneet Rikin tepastelua paidassaan, joka oli lyhyt ja väljä ja possunpunainen ja joka ei kokonaan peittänyt Rikin masua. Miten sinä, Rairai, olisit mahtanutkaan sitä kommentoida!

Iloista ja runsasta joulua sinne sateenkaarisillalle!...
By Rairai on Tuesday, November 24, 2009

Ajattelitko, Raikkuliini, etten muistaisi? Kaikkea kanssa! Tottakai muistan, että tänään olisit täyttänyt 14 vuotta.

Onnea sinulle sinne sateenkaarisillalle! Olen vuorenvarma, että olet pistänyt siellä poskeesi oikein ison nakkikakun ja jakanut toisen, vielä isomman Raunon ja kaikkien kavereittesi kanssa. Ja sitten olette kirmanneet pitkin niittyjä ja metsärinteitä ja teillä on ollut niin mukavaa!

Sytytin kynttilän sinulle. Jos vilkaiset sieltä alas, niin näet, että täällä se tuikkii.

Lämpimästi sinua ajatellen
Emo

Rairai syyskuussa 2009

 

By Rairai on Friday, October 23, 2009
Rairai muutti Sateenkaarisillalle eilen illalla kahdeksan maissa. Siellä se on tavannut rakkaan elämänkumppaninsa Raunon ja kaikki muut Sateenkaarisillan kaverit.
By Rairai on Thursday, October 22, 2009

Olen hirveän väsynyt, mutten uskalla nukkua. Emo oli aamupäivän töissä, mutta se lähti myöhään ja palasi niin pian kuin pystyi. Siivoojatäti oli meillä ja piti minulle seuraa.

By Rairai on Wednesday, October 21, 2009

Olen hurjan väsynyt, vaikka olen nukkunut melkein koko ajan sen jälkeen kun tultiin Valkotakkisen tädin luota.

By Rairai on Tuesday, October 20, 2009

Minä en voi oikein hyvin. Tai tänä aamuna voin jo paremmin, mutta eilen oli tosi kehno päivä. Oikeastaan nyt tuntuu vähän siltä kuin olisin nähnyt unta.

By Rairai on Wednesday, October 14, 2009

No niin, olen totutellut uuteen ruokavaliooni muutaman päivän ajan. Ei enää naksuja. Ei enää purkkilihaa makaronin kera. Nyt puhaltavat uudet tuulet.

By Rairai on Saturday, October 10, 2009
Tänään iltapäivällä ovikello soi ja mentiin Emon kanssa avaamaan. Ovenraosta tulvahti nenääni sellainen hajujen paljous, että luulin oven takana seisovan kokonaisen eläinarmeijan. Siinä oli ainakin koiraa, kissaa, hevosta, lammasta, vuohta ja aasia.
 
Website Built and Powered by WSI
Copyright © Päivi