Tags

Roland-basenji raportoi

Tänään täytän 15 vuotta!

By Roland Basenji on 12/23/2020

Roland patjallaTänään on jouluaatonaatto vuonna 2020, kertoo Mamma. Ja vielä tärkeämpää: tänään on minun 15. syntymäpäiväni. Siis minä Liljeborgin Roland täytän tänään 15 vuotta. Sen kunniaksi kaivettiin esiin tämä vanha blogini ja raapustetaan tänne muutama rivi. Onhan tässä syytä tarpeeksi: yksikään Mamman aiemmista lemmikeistä ei ole elänyt näin pitkään.

Rauno-whippet eli melkein 15-vuotiaaksi. Jäi uupumaan vain 2,5 kuukautta. Rairai lähti sateenkaarisillalle noin kuukausi ennen 14-vuotispäiväänsä. Gloria lähti 11-vuotiaana. Nämä tiedot ovat Mamman antamia, itse en noita ikäasioita niin tiedä, en ole kovin hyvä numeroissa. Tiedän vain, että kaksi herkkua on parempi kuin yksi.

14. syntymäpäiväni

By Roland Basenji on 12/23/2019

Rakastan omaa rauhaa mutta myös läheisyyttäTänään täytän 14 vuotta! Aika korkea ikä, vai mitä? Sitä ei kyllä minusta mitenkään näe, kaikki kun luulevat minua paljon nuoremmaksi. Kuulun niihin komistuksiin, jotka vanhenevat muiden huomaamatta.

Kuten minulla on jo vuosia ollut tapana, vietän nämäkin synttärini ulkomailla. En järjestä juhlia, koska tässä iässä voin jo todeta, etten ole koskaan suuremmin välittänyt juhlista, en omistani enkä muiden.

14 vuotta
introverttien lauma
läheisyys
oma rauha
synttärit
ulkomailla

Laiska Mamma ja lomakokemuksia

By Roland Basenji on 9/5/2019

Koirien pensionaatti AyzessaMamma ei ole oikein hyvä pitämään lupauksiaan. Kun vuosi sitten aloitin tarinoimisen uudelleen, Mamma lupasi toimia kirjurina ja julkaista tarinani säännöllisesti. Nyt on taas kulunut yli puoli vuotta ilman yhtään tarinaa, eikä vika ole minun!

Lisäksi Mammalla on aina selitys valmiina. “Kaaduin pahasti ja nilkkani murtui.” “Kun kaaduin, myös käsi vääntyi pahasti. Onneksi ei sentään murtunut.” “Työ on vienyt kaiken energiani. Jos olisin eläkkeellä, jaksaisin paljon enemmän.” “Osallistun lukuhaasteeseen ja kaikki vapaa-aika menee kirjojen lukemiseen.” Tällaisia selityksiä Mamma laukoo, kun katson häntä tyyliin “voitaisiinko me nyt viettää pieni hetki blogini kimpussa?” Oikeasti Mamma on vain...

alppiaurinko
koirapensionaatti
laiska mamma
loma
nuoret koirat

Joulukuun juhlia Italiassa

By Roland Basenji on 12/31/2018

Lahjapallo ja minäMamma kertoi että tänään on se paukkuilta, jota en voi sietää. Siksi on paras tarinoida vähän ennen sitä; voi nimittäin olla että sen jälkeen minulla ei ole muutamaan päivään mitään sanottavaa, koska en uskalla tulla ulos peiton alta ja ajatus kulkee vain yhtä rataa. Jos ei tätä päivää lasketa, niin muuten tämä joulukuu on mukavaa aikaa, etenkin sen loppupuoli. Ensin on tärkein päivä eli syntymäpäiväni ja sitten heti perään toiseksi tärkeimmät eli joulupäivät. Jo monta vuotta olen viettänyt molemmat juhlat Torinossa, Papin syntymämaassa. Niin tänäkin vuonna! Tänä vuonna täytin 13 vuotta. Syntymäpäivälahjaksi sain pienen pallon ja ison pussin erityisherkkuani, luuta ja ankanrintaa. En hirveästi innostunut pallosta, vaikka tavallaan ymmärsin lahjan tarkoituksen: Mamma ja Papi haluavat saada minut leikkimään vanhoilla päivilläni. En leikkinyt mitenkään kauheasti nuorempanakaan enkä tiedä miksi alkaisin leikkiä enemmän tässä iässä. Papin mieliksi leikin kuitenkin vähän aikaa hänen kanssaan.

joulu
lahjapallo
Lucas
Luna
Nonno
paukut
peiton alla
synttärit
uudet serkut
uusi vuosi

Muutama sana naapuruussuhteista

By Roland Basenji on 12/9/2018

Riki, minä ja GloriaRakkain vihamieheni Riki on muuttanut pois naapurista. Ehkä muistatte sen ruskean luppakorvan, joka vilahteli aina välillä minun ja Glorian tarinoissa.

Riki ja minä olimme naapureita vuosikausia, melkein joka päivä tuijottelimme toisiamme ikkunasta vaihtelevien tunteiden vallassa. Usein törmäiltiin lähimaastossa lenkeillessämme, ja olisimme törmäilleet useamminkin, jos olisimme saaneet itse päättää. Pitkä naapuruus siis. Tuntuuhan se hiukan hämmentävältä, kun vanhaa tuttua naapuria ei enää näy mailla halmeilla. Eikä varsinkaan naapureiden isossa ikkunassa.

naapurit
naapuruussuhteet
Riki

Automatkoista

By Roland Basenji on 11/9/2018

Roland pitkällä automatkallaEn oikeastaan tykkää automatkoista, en lyhyistä enkä pitkistä. En hyppää autoon koskaan mitenkään innokkaasti, vaan vain siksi että Mamma tai Papi käskee. Ja tietysti järkisyistä eli koska ymmärrän, että on parempi mennä mukaan kuin jäädä yksin.

Mamman ajotyylistä osaan aika hyvin erottaa milloin mennään eläinlääkärille ja milloin vaikka metsälenkille kauemmas kotoa. Jälkimmäiselle kun mennään, niin Mamma ajaa rennommin ja kyyti on niin tasaista kuin se nyt Mamman ollessa ratissa voi olla. Eläinlääkärille taas kun ajetaan, niin ollaan aina vähän viime tipassa (se on Mamman paha tapa, ei minun) ja sitten pitää ajaa kovaa jotta ei myöhästytä liikaa. Seuraa äkkikiihdytyksiä ja äkkijarrutuksia, joista en yhtään tykkää, niin kuin en yleensäkään pidä yllätyksistä. Tietysti minä silloin protestoin minkä kerkiän. Ääntä säästämättä. Annan kuskin ymmärtää että nyt on asiakkaan mielestä kyydissä toivomisen varaa.

automatkat
joutenolo
lomamatka
Mamma ratissa
tasainen vauhti

Kirje valkotakkiselta sedältä

By Roland Basenji on 10/15/2018

Kirje valkotakkiselta sedältäTässä viikkona muutamana sain kirjeen valkotakkiselta sedältä. En saa kovin usein postia, joten olin hiukan yllättynyt. Tämä oli ensimmäinen kerta koskaan, kun oikea kirje oli osoitettu minulle. Silloin tällöin nimeni kyllä mainitaan Mammalle tulevassa kirjeessä tai kortissa, mutta yleensä minulle välitetään vain suukkoja tai rutistuksia tai jotain muuta hellää. Yleensä kirje on siis Mammalle ja minä saan sen välityksellä terveiset.

eläinlääkäri
hyvää ruokahalua
kirje
rokotukset
värikäs täti

Mukavista viikonlopuista ja naksupetoksista

By Roland Basenji on 9/30/2018

Roland nauttii syyskuun auringostaViikonloput ovat mukavia. Pidän niistä, koska silloin meidän perhe viettää enemmän aikaa yhdessä. Meidän perhe - eli Mamma, Papi ja minä. Aikaisemmin myös sisko kuului meidän perheeseen.

Viikonloput ovat mukavia, vaikkemme tekisikään mitään kovin erityistä. Siinä olemme kaikki kolme tulleet toisiimme, että viihdymme parhaiten kotona ja nautimme pienistä asioista. Ehkä seura tekee kaltaisekseen.

iltaruoka
kävelylenkki
koti
lämmin syksy
pahat naksut
viikonloppu

Lempipaikat

By Roland Basenji on 9/3/2018

Rolandin lempipaikka on terassillaMinulla on kotona monta lempipaikkaa. Noin yleisesti ottaen lempipaikkani on kaikkein lähimpänä sitä paikkaa, missä Mamma tai Papi kulloinkin on. Eli jos Mamma vaikka istuu olohuoneen sohvalla (jonne minulla ei vieläkään ole pääsyä), minä viihdyn parhaiten omassa nojatuolissani, joka on lähellä sohvaa. Jos taas Mamma ja Papi syövät pöydän ääressä, viihdyn monestakin syystä parhaiten aurinkoläikkäpatjallani, joka on lähellä pöytää. Silloin kun Mamma on poissa kotoa ja Papi tekee töitä työhuoneessaan, viihdyn isolla tyynyllä, joka on Papin pöydän alla. Ja silloin kun Mamma lukee tai ottaa kaunistavia päiväunia vierashuoneen sohvalla, viihdyn samalla sohvalla itsekin (koska sinne saan mennä milloin huvittaa).

koti
lempipaikka
terassipäivä

12 vuotta ja 8 kuukautta

By Roland Basenji on 8/23/2018

Roland tapaa naapurin lehmänTäytin tänään 12 vuotta ja 8 kuukautta. En silti saanut nakkikakkua enkä minkäänlaista lahjaakaan. Mamma sanoi että saan molemmat vasta sitten kun täytän 13 vuotta. Minun mielestäni tämän ikäistä koiraa pitäisi jo kohdella kunnioittavasti eikä olla niin päivän päälle. Tällaisen vanhemman basenjiherran synttäreitä olisi syytä juhlia useammin kuin kerran vuodessa. Ei nyt ehkä joka päiväkään, mutta kerran kuussa olisi minusta hyvä kompromissi.

Toivottavasti Mamma miettii tykönään ja tarjoilee nakkikakun lähipäivinä merkkipäiväni kunniaksi, vaikkakin hieman myöhässä. Hyväksyn myöhästymisen, kunhan maku on erinomainen.

nakkikakku
nuuskintalenkki
synttärit
viestit