Basenjisisarukset tarinoivat

Samat perusoikeudet kaikille!

By Gloria & Roland on 2/24/2012

Minulta ja Glorialta on pääsy kielletty Emon ja Frankon makuuhuoneeseen.

Myös keittiöön on pääsy kielletty, mutta sinne on tosi helppo livahtaa salaa olohuoneesta käsin, kun siinä ei ole ovea. Meille on sanottu, ettei keittiöön saa mennä, mutta meistä mikään "ei" ei ole ehdoton, jos "kyllä" on jossain tapauksessa mahdollinen. Niinpä jos joskus sopivan tilaisuuden tullen päätän käväistä keittiössä, ei Gloria koskaan murahtele vastalauseita, vaan pikemminkin tulee messiin ja nuuskitaan keittiön nurkat hyvässä yhteisymmärryksessä. Eikä kumpikaan meistä kantele jälkikäteen toisesta Emolle tai Frankolle. Siinä suhteessa ollaan toisillemme ehdottoman solidaarisia.

Emon ja Frankon makuuhuoneeseen pääsy on kielletty, ja se "ei" on minusta keittiön eitä ehdottomampi, koska pääsyn estää kiinni oleva ovi. Sinne ei siis juuri koskaan ole mahdollista livahtaa. Joskus kuitenkin ovi on raollaan...

Ovi oli raollaan yhtenä päivänä sillä välin kun Emo oli Valkotakkisen sedän hoteissa eikä Frankokaan ollut kotona. Ei me siinä kauan aikailtu. Päätettiin systerin kanssa tehdä pieni tutkimusmatka huoneeseen, ihan pieni vain. Kokeiltiin sänkyä, jossa oli oikein mukavasti selkää myötäilevät patjat, ja tyynyt, joille teki mieli laskea pää ja rentouttaa kuono ja korvat. Paljon muuta hauskaa huoneessa ei sitten ollutkaan. Tiikerinpentu, jolla on liikaa oikeuksia Tai oli yksi juttu: sängyn päädyssä torkuskeli ruskearaidallinen tiikerinpentu. Emon ja Frankon sängyn päädyssä! Siinä se makoili ihan kuin sillä olisi kaikki maailman oikeus olla Emon ja Frankon makuuhuoneessa, vaikka siskolta ja minulta on sinne ehdottomasti pääsy kielletty. Eikö teistäkin tässä ole jotain vialla, jos mietitään sellaisia asioita kuin tasa-arvo ja yhtäläiset perusoikeudet?

Sisko otti tapansa mukaan asian minua raskaammin. Ennalta varoittamatta se nappasi kiinni tiikerinpentuun, joka ei mitenkään yrittänyt puolustautua, ja höykytti sitä oikein kunnolla. Kun pentu oli aikansa lennellyt ympäri sänkyä, Gloria veti sen pumpuliaivot pihalle. Ihan tuosta vain. Totuuden nimissä yritin kyllä toppuutella, että onko nyt jo hiukan liian järeät konstit käytössä, kyllä se pentu vähemmälläkin... Mutta tehty mikä tehty, ei siinä muuta kuin poistuttiin vähin äänin huoneesta ja käytiin päiväunille.

Kun Franko tuli kotiin, se raivostui. Ja kun me ei paljastettu, kumpi oli hoitanut hommat, niin meikäpoikakin sai osansa, vaikka olinkin syytön. Tai no, olihan meikäläisenkin tullut siellä makuuhuoneessa käytyä, mutta tiikerinpentuun en ollut koskenut kuin ihan vähän vain.

Eikä tarina tähän lopu.

Tänään Emo ja Franko olivat juuri asettumassa ruokalevolle olohuoneen sohvalle ja meikäpoika nojatuoliin, kun Franko huomasi yhtäkkiä Glorian riepottavan saalista omaan pesäänsä nojatuolin viereen. Kerrankos siskolla joku saalis suussa on, mutta kuin ihmeen kaupalla Franko, jolla ei yleensä ole kovinkaan tarkat silmät, havaitsikin ettei tämänkertainen saalis ollut meidän omasta lelulaatikosta peräisin. Glorian leukojen välissä roikkui makuuhuoneen tyhjäpää-tiikerinpentu, jota sisko oli ajatellut höykyttävänsä vähän lisää. Eikä missä tahansa paikassa, vaan röyhkeästi vain ihan siinä Emon ja Frankon silmien alla. Tai siis Frankon silmien alla, koska Emon silmät painuvat ruokalevolla aina niin tiukasti kiinni, että mitä tahansa voi tapahtua eikä Emolla ole siitä mitään tajua.

No, kauhea metelihän siitä nousi, tiikerinpentu pelastettiin nopeasti turvaan ja sisko sai kuulla kunniansa. Vaikka oikeasti Glorian teko ei ollut muuta kuin painava kommentti diskriminaatiota vastaan, ja siitä sisko saa minulta kaiken kunnioituksen.